nationerna.com/Vad är en nation?

 

Vad är då en nation?

Nationerna vid Umeå universitet är idag 9 (aktiva) till antalet. Alla har de någon knytning till ett geografiskt område men du är välkommen att gå med i vilken nation du vill. I vilken du än väljer kan vi garantera dig att din studietid blir mycket roligare!

VAD ÄR EN NATION? Till skillnad från nationerna i tex. Uppsala där det är obligatorium på medlemskap i en nation, fungerar vi som föreningar. Du löser ett medlemskap om en till två terminer och sedan är du välkommen att vara med på nationernas alla aktiviteter.

VAD GÖR MAN I EN NATION? Vad man gör i en nation är mycket upp till medlemmarna. Ingenting är för svårt för att fixa, allt går att ordna. Våra populära sportturneringar drar alltid mycket folk; innebandy, fotboll, volleyboll, beachvolleyboll, basket. Vad mer kan man önska?

Är du ingen stor fantast av att springa efter stora och små bollar, ordnas det skidresor, utflykter, bakkvällar, filmkvällar, kulturkvällar, teater, temakvällar och framförallt fester av olika slag. Men framförallt handlar nationerna om att få vänner för livet och en studietid som verkligen blir de bästa åren av ditt liv.

I början på varje termin har alla nationer en NOVISCH-sittning, vilket är en välkomstfest för alla nya medlemmar. Då får du chansen att njuta god mat samt bekanta dig med de andra nationerna. Detta är alltid terminens roligaste fest och bör inte missas!

Valborgs firandet i Umeå är än så länge ganska litet. Nationerna är dock de som kämpar för att hålla traditionen vid liv. Detta görs med sedvanlig champagnefrukost, sillunch och en stor sittning på kvällen. Har vi tur får vi även lyssna till universitetets rektor från balkongen på Universum. Så be mamma skicka upp studentmössan!

HUR GÅR JAG MED I EN NATION? Under de första veckorna på varje ny termin, hittar du oss i hörsalsrundan i Samhällsvetarhuset, utanför Universitetsbiblioteket (UB). Vi sitter där under lunchen och då är du välkommen att lösa medlemskap eller bara fråga om nationerna i allmänhet. För närvarande kostar en termins medlemskap 60 kr och ett helt läsår 100 kr. Som medlem i en nation får du förmåner på Nationernas Hus samt att du är välkommen att jobba med oss på "huset". Du får välja själv vilken nation du går med i, är du från Göteborg behöver du inte gå med i Wästgöta-Bohus Nation utan vilken som helst.

 

Länkar till nationerna
Ångermanlans Nation
Finlandssvenska nationen

GH-Dala Övre norrlands nation

Skånes nationSydswaenska nationen

USO - Finlands nation i Umeå WBN

WDN

Vilande nationer

Nationernas Hus

 

 
En självklarhet för ett aktivt studentliv med tyngdpunkt på geografiska traditioner
Box 7652 90713 UMEÅ Tel: 090774099 Email: info@nationernashus.com